![]() |
Fotografija preuzeta sa interneta |
Kako se nekad letovalo, tamo sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka:
Nešto slično na blogu već postoji, pa, ako vas interesuje, bacite pogled i na ovaj recept:
Recepata za ovu čuvenu rusku tortu ima zaista na svakom ćošku, toliko iskače na sve strane da je mrtva trka između Medovika i Dubai čokolade! Za kore sam odabrala recept od Aliki sa stranice Mamina jela, ali, kako nisam mogla da se odlučim da li da je pravim sa karamel kremom (kao što je to ona radila) ili da idem na onu klasičnu verziju sa kiselom pavlakom, napravila sam je i sa jednim i sa drugim filom :) I greške tu nema! Pavlaka je taman iznivelisala slatkoću karamela i korica, i dala je torti potrebnu svežinu. Moj Medovik je prilično visok, ipak je tu dvanaest korica, ali nek vas to ne odvrati od recepta, brzo se naprave i nije nikakva drama kako što to, možda, naizgled deluje. Jedina misterija koja je za mene i dalje nerešiva je zašto korice moraju da se peku na prevrnutom plehu? Mislim, pekla sam samo prvu koru tako, ostale U plehu, razlike nema vala nikakve. Sem što ne moram da balansiram u mojoj uskoj kuhinji s plehom u ruci i da gledam da mi kora ne sklizne s pleha, dok je ne prenesem na sigurno...