I tako, sasvim slučajno na IG naletim na ovaj recept i naprečac rešim da promenim čitavu koncepciju jučerašnjeg ručka. Jer su za dezert trebale da budu, i bile najavljene i oberučke prihvaćene, slatke kiflice sa džemom. Ali, dok je gdin Đ. došao s posla kući, u rerni se već pekla ova pita. Na kraju je samo prokomentarisao: Ovako nešto si već pravila, odlično! Ljubi ga žena u oko plavo ❤️, sve zna!
Tek kasnije sam videla da je to Jekin recept , a to samo garantuje da možete da krenete u avanturu bez trunke razmišljanja!
Da li ćete mi poverovati ako vam kažem da mi je za pripremu bukvalno trebalo 5 minuta, a ostatak je bio neizdrž dok se ispeče i popizditis dok se malo ne prohladi. Super kolač, časna reč! Ja sam ga pravila sa domaćim pekmezom od šljiva i sa malinama, a vi možete napraviti kombinaciju po svojoj želji.
Potrebno je za mrvičasto testo:
100 g masti
100 g maslaca (ili margarina)
200 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1 jaje
500 g mekog belog brašna
100 g masti
100 g maslaca (ili margarina)
200 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1 jaje
500 g mekog belog brašna
Potrebno je za fil:
oko 350-400 g džema po izboru
oko 500 g voća po izboru (maline, kupine, kajsije, šljive, višnje...)
4 kašike griza ukoliko je voće iz zamrzivača, 2 kašike griza ukoliko koristite sveže voće
oko 350-400 g džema po izboru
oko 500 g voća po izboru (maline, kupine, kajsije, šljive, višnje...)
4 kašike griza ukoliko je voće iz zamrzivača, 2 kašike griza ukoliko koristite sveže voće
Potrebno je za posip:
1/3 ukupne količine mrvičastog testa
4-5 kašika krupno mlevenih oraha, badema...
1 kesica vanil šećera
1/3 ukupne količine mrvičastog testa
4-5 kašika krupno mlevenih oraha, badema...
1 kesica vanil šećera
i
po želji, badem u listićima
Nešto slično, a ipak drugačije je: