Htedoh danas da otarasim i onog mučenog Pijanog Isidora, ali mi se nešto ne da. A i red je da sve one kolače malo presečem nečim slatkim. S obzirom da je Turska moja slaba tačka, a posebno njihova kuhinja, evo jednog jednostavnog peciva, idealnog za doručak, večeru ili kao grickalica za društvo. Pide imaju karakterističan oblik čamca, a mogu se puniti bilo čime: sirom, mlevenim ili mesom u komadićima, povrćem, jajima, sirom, šta god da vam padne na pamet!
Potrebno je za testo za 4 pide:
350 g mekog belog brašna
1 kašičica soli
2,5 dl mlake vode
1/2 kašičice šećera
1 pakovanje (10 g) suvog kvasca
2 kašike maslinovog ulja
Za fil sam koristila:
3 jajeta
3 kašike kajmaka
so
oko 250 g tvrdog sira (kačkavalj, gauda, ementaler, sl.)
+
masline, par komada
kulen, par kolutova
origano
peršun
Za premazivanje:
1 kašika otopljenog putera