Ima jedno tri nedelje otkako sam pravila ovu štrudlu, a i slike objavila, i od toga dana ne jenjava interesovanje za nju. Pravo da vam kažem, malo sam se i iznenadila, jer sam mislila da više i ne postoji žensko čeljade koje je nije pravilo! Recept za ovu poslasticu je još poodavno objavila Jeka (Jekin kapric) na Coolinarici a odatle se isti proširio širom sveta. Što opet, samo za sebe, dovoljno govori. Zato, ako ste od onih malobrojnih koji ovo nit' pravili nit' probali, evo prilike da na 39C uključite i ringlu i rernu jer vam se prijela upravo ova štrudla.
- Potrebno je:
1/2 kg tankih kora za pitu
- Za fil od pudinga:
3 pudinga od vanile (120 g)
9 kašika šećera
1 litar mleka
- Za fil od griza:
3 jajeta
3 kašike šećera
2 dl ulja
1 dl griza (dakle pola šolje od 2 decilitra, aman!)
2 dl jogurta
1 pakovanje (10 g) praška za pecivo