I evo, naziv za svakog, kako kome odgovara - tako ih i zove. Recept je iz časopisa Bakina peciva by Lana La Cuisine Creative, ali sam ipak (!) morala malo da dodam mleka i da oduzmem brašna jer mi je testo bilo previše čvrsto. Najviše me je privukao njihov izgled jer su tako divno rascvetani, prava prolećna peciva bez obzira što nas ovo proleće i dalje maltretira zimom :) Ova peciva su upravo onakva kakva svi volimo - divne hrskave korice, meke sredine a dovoljno kompaktna da ima šta i da se pojede ;)
Potrebno je za 6 zemički:
- testo:
400+50 g mekog belog brašna
1 kesica suvog kvasca (10 g) ili 20 g svežeg
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
1 jaje
100 ml ulja
150 ml mleka
150 ml jogurta
- za premazivanje i posipanje
1 jaje
oko 50 g maslaca /margarina
krupna so, susam i ostale semenke za posipanje