Ako redovno pratite blog, onda ste verovatno uočili da imam nekolliko recepata sa svinjskim vratom. Po mom mišljenju to je divan komad mesa, sočan, mastan i ukusan, a ukoliko se pripremi na pravi način, bude toliko mek da se topi u ustima. Ovaj recept mi je poodavno sačuvan na Pinterestu, samo sam ga malo izmenila. Pa, ukoliko niste alergični na jaku hranu, obavezno ga isprobajte. Priprema zahteva izuzetno malo vašeg vremena, mada je ipak potrebno nekoliko sati da se meso polagano ispeče. Ali zato, prste da poližete!
Potrebno je:
svinjski vrat u komadu, oko 1,5 kg
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike sitno seckane žalfije
2 čena sitno seckanog belog luka
oko 100 g sitno seckane pršute
svinjski vrat u komadu, oko 1,5 kg
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike sitno seckane žalfije
2 čena sitno seckanog belog luka
oko 100 g sitno seckane pršute
so, biber
1 dl belog vina
1 dl goveđeg bujona (ili vode)
1 dl belog vina
1 dl goveđeg bujona (ili vode)
1 cela glavica belog luka
1 kašika gustina / brašna
Prilog: pire krompir + bareno povrće po izboru
Još sličnih recepata: