Od kako mi onaj Banini keks nije uspeo, postala sam opsednuta Dugmićima, na sve moguće načine. Ovi su onako, klasičnija varijanta, punjeni s dve vrste domaćeg džema. Dosta vas mi je skrenulo pažnju da mnogo bolje izgledaju ako su napunjeni običnom, kupovnom marmeladom koja se prvo malo zagreje. Ali meni je mnogo važnije da su kolači ukusni nego da izgledaju po peesu! Zato su punjeni domaćim pekmezom od šljiva i mešanom marmeladom. Gdin Đ. je kukao što mi je nestalo marmelade od pomorandži jer mu je nezamenljiva u ovoj vrsti kolača, al sad, šta je - tu je! Morao je da ih pregrmi takve kakvi su :)
Potrebno je:
220 g maslaca sobne temperature
150 g šećera
1/2 kašičice ekstrakta badema
1 žumance
50 g kisele pavlake
400 g mekog belog brašna
+
džem, marmelada, pekmez, može i ta Nutella izem vam Nutellu!