четвртак, 24. август 2023.

Lisnato s voćem


Instagram je ovog proleća i leta poludeo od lisnatog testa s voćem, ali u onoj
 obrnutoj varijanti: voće se ređa na pleh pa pokriva kockama lisnatog. Zanimljivo... a nije ni loše... ni najmanje! Ovde ću dati recept sa kajsijama, mada možete praviti i s breskvama, šljivama, jabukama, vala i sa ananasom ako vam baš zapelo :) Ili, sasvim suprotno - pravite slane kocke! 


Potrebno je za 12 komada: 
1 list lisnatog testa
6 kajsija
12 kašičica meda ili smeđeg šećera (ili običnog, belog šećera)
12 kašičica sitnog, neslanog sira (može i kisela pavlaka)
prah šećer

Sve je vrlo jednostavno: u pleh stavite papir za pečenje. 

Lisnato testo razvucite skroz tanko, isecite ga na 12 kvadrata (možete i na manje, lakše će i brže sve da ide). Ja sam svaki kvadrat još malo dodatno rastanjila oklagijom. 

Kajsije prepolovite. Na pleh stavite na 12 gomilica po kašičicu meda i sitnog neslanog sira, svaku preklopite polovinom kajsije, odozgo složite kocku lisnanog testa i dobro je pritisnite sa svih strana da punjenje ne bi curelo. 


Peći na 250 C jedno desetak - petnaest minuta, dok testo lepo ne porumeni. Posuti prah šećerom. Ja sam dodala i cvetiće lavande i, o čuda!, sviđa mi se ta kombinacija, samo ne treba preterivati u količini. 



©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2023. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.



Нема коментара:

Постави коментар