среда, 4. април 2018.

Voćni jogurt


Dakle da razjasnimo, ovo nije Smuti, ovo je voćni jogurt. Moj blog, moja pravila. Ovako voćni jogurt spremam već godinama unazad i bar milion puta je bolji od bilo kog kupovnog. Ono što mi je jako čudno je što sam u brojnim receptima naišla na puding kao jedan od osnovnih sastojaka ovog napitka. Pretpostavljam da je to zbog toga da bi i ovaj domaći što više ličio onom kupovnom. Ali ja nisam želela da moj voćni jogurt liči kupovnom, već da po svemu bude mnogo bolji. 

Potrebno je za 2 osobe:
1 puna šolja svežih ili smrznutih malina (kad ih odmerite, onda ostavite da se odlede)
3 dl jogurta
1 kašika meda ili šećera
1 kašičica vanile

za totalno uživanje dodati još i:
1 veeliku kašiku kisele pavlake
ili
1 veeeliku kašiku umućene slatke pavlake



Ovde sam navela maline ali na isti način možete pripremiti jogurt i sa jagodama (njami), kupinama, borovnicama, čak i šumskim jagodama. Naravno, u obzir dolazi i ostalo voće: jabuke, kruške, banane, kajsije, breskve, ali je kod nas uzglavnom zastupljeno bobičasto voće, a pravo da vam kažem banane mogu samo sirove da jedem, tamo devedesetih mi se smučile sve one silne torte od banana pa ne mogu da ih smislim ni u kolačima ni u tortama! Sve u svemu, šta ćete od voća koristiti i koju kombinaciju ćete napraviti, to zavisi samo od vas. Samo bih napomenula da ako stavite više voća napitak će biti gušći, u protivnom biće redji, logično. Ja sam uvek za varijanu više.

U blender sipajte jogurt, voće, med ili šećer i vanilu. Uključite, posle dvadesetak sekundi isključite i sipajte u čaše. To je to!


Kad imam kiselu pavlaku onda je dodam u čašu i sve dobro izmešam. Kad od filova pretekne umućene slatke pavlake, onda i nju strpam u čašu (lako je da zamislite kolika je ta čaša!). Bilo da stavite jednu ili drugu pavlaku, sigurno nećete pogrešiti.



Za letnje dane preporučujem da ovaj napitak pravite sa zaledjenim voćem i što hladnijim jogurtom. Milina jedna! <3<3<3



©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар