четвртак, 29. децембар 2016.

Kuglice od kajsijaIzuzetno lako se naprave a divnog su i osvežavajućeg ukusa suvih kajsija, limuna i kokosa. Prave male lepotice. 

Potrebno je:
300 g suvih kajsija
150 g kokosa
sok od 1/2 limuna
3 kašike meda
50 g maslaca

Za valjanje kuglica:
50-tak grama kokosa ili mlevenih badema


Suve kajsije preliti vrelom  vodom i ostaviti ih da odstoje 15-tak minuta. Zatim ih ocediti i staviti u multripraktik. Dodati im 150 gr kokosa i sok od 1/2 limuna i sve zajedno samleti. Smesu izručiti u sud za mešenje pa dodati joj i 3 velike kašike meda i 50 gr omekšalog maslaca. Sve zajedno  zamesiti da smesa može da se oblikuje, po potrebi dodati još trunčicu kokosa ili meda. Šake malo navlažiti pa praviti kuglice prečnika oko 2 cm. Valjati ih u kokos ili mleveni badem i stavljati u minjon korpice. 


Od ove količine dobije se oko 45-50 kuglica, zavisno od veličine. Neće im ništa faliti ako u sredinu svake utisnete i po jedan blanširan pečen badem. 


Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. Нема коментара:

Постави коментар