Potrebno je:
300 g suvih kajsija
150 g kokosa
sok od 1/2 limuna
3 kašike meda
50 g maslaca
Za valjanje kuglica:
50-tak grama kokosa ili mlevenih badema
Suve kajsije preliti vrelom vodom i ostaviti ih da odstoje 15-tak minuta. Zatim ih ocediti i staviti u multripraktik. Dodati im 150 gr kokosa i sok od 1/2 limuna i sve zajedno samleti.
Smesu izručiti u sud za mešenje pa dodati joj i 3 velike kašike meda i 50 gr omekšalog maslaca. Sve zajedno zamesiti da smesa može da se oblikuje, po potrebi dodati još trunčicu kokosa ili meda. Šake malo navlažiti pa praviti kuglice prečnika oko 2 cm. Valjati ih u kokos ili mleveni badem i stavljati u minjon korpice.
Od ove količine dobije se oko 45-50 kuglica, zavisno od veličine. Neće im ništa faliti ako u sredinu svake utisnete i po jedan blanširan pečen badem.
Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар