уторак, 17. октобар 2023.

Čoko-plazma kolačići


Dok neke žene totalno odlepe na svaki recept koji sadrži krem bananice ili jafu, meni je dovoljno reći samo - Plazma! I tu nastaje moje pomračenje svesti... Ne znam šta je u tom keksu i kakvu mandžu stavljaju u njega, ali da me neko pita koji bih to keks mogla da jedem do kraja života i da nikad ne probam ništa više drugo slatko - dileme nema, samo Plazmu. I tako... čim sam videla ove kolače na IG stranici jecine_kulinarije, znala sam da ih praviti moram. Uostalom, baciš pogled na sastojke i sve ti jasno.



Potrebno je:
300 g mlevene plazme
125 g maslaca
130 ml mleka
50 g crne čokolade 
50 g prah šećera
+
50 g mlevene plazme za valjanje
oko 100 g mlečne čokolade

U vanglu izručiti mlevenu plazmu i promešati sa prah šećerom. U šerpici rastopiti maslac, mleko i čokoladu. Time preliti plazmu i sve dobro izmešati. 

E sad, kod Jece je malo drugačiji način oblikovanja, ja sam to prilagodila sebi: smesu odmah, dok je još topla, rastanjiti na debljinu od jedno 2 cm pa modlom prečnika 2-2,5 cm vaditi kolače. Još dok su u modli, svaki kolač malo udubiti bilo prstom (ovo je moguće samo ukoliko nemate duge nokte), bilo drškom varjače. Izvaditi kolač iz modle i uvaljati ga u mlevenu plazmu. Što ostane smese, ponovo je malo premesiti i kolače vaditi dokle god je ima. 


Kolače ređati u minjon korpice. Rastopiti mlečnu čokoladu, sipati je u kesu za zamrzivač, odseći ćoše pa pažljivo napuniti kolače čokoladom. Ostaviti ih da se stegnu. Po želji ih možete ukrasiti lešnicima ili šta vam već odgovara. 


Jeste da ima malo više posla, ali su zaista izuzetno ukusni! Sledeći put ih pravim kao bombice, pa ću malo da ih udubim svojim zauvek beznoktnim prstićem, a onda ću da ih punim Nutelom breeeeee! I sad mi je ovo jedvačekanje :) 


P.S. Isprobana je i posna varijanta i dobra je, ne može da bude kao sa maslacem, ali je sasvim zadovoljavajuća. Dakle, koristila sam margarin umesto maslaca i vodu umesto mleka, posna plazma se podrazumeva, kolače sam punila posnom čokoladom za kuvanje. 


©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2023. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.  
 


Нема коментара:

Постави коментар