Gdin Đ. je posle prvog zalogaja samo rekao "Bravo!". Što bi jedna fejsbuka prijateljica rekla pomešao me sa kućnim ljubimcima, još samo da je naredio "uz nogu" i utisak je kompletan! .) :) :) Mada, ne sećam se da me je, posle tako dobrog ručka, počeškao iz uveta, pa sad ne znam na čemu sam!
Šalu na stranu, ako ne pitam sviđa li mu se, u 99,99 % slučajeva ne dobijem komentar ručka, tako da je ovo ničim provocirano "bravo" i te kako vredno. Inače, ručak spremljen očas posla, a zaista je bio za prste polizati.
Potrebno je za 4 osobe:
4 glavice crnog luka, srednje krupne
4 dobre, velike, prst debele šnicle od svinjskog buta
1 kašika masti
2 dl kisele pavlake
1/2 kašike brašna
malo vode
so i biber
malo belog luka
peršun
U dublji tiganj sipati mast i zagrejati je na srednjoj vatri. Luk oljuštiti i iseći na rebarca. Kratko ga propržiti, koliko da svene i postane staklast. Preko luka poređati
šnicle pa naliti vodom koliko da ogreznu. Poklopiti i ostaviti na srednje jakoj vatri da se lagano dinstaju jedno pola sata. Ako imate vremena, onda slobodno i duže.
Kad voda ispari, ostaviti da šnicle porumene vodeći računa da luk ne pregori, sve poprašiti s 1/2 kašike brašna (ja to pospem onako iz sita pa bukvalno poprašim pola kuhinje), promešati pa usuti kiselu pavlaku. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ko voli može da doda i malo svežeg belog luka ili onog u prahu. Vratiti na ringlu koliko da se pavlaka rastopi, ako je sos gust dodati malo vode. Gotovo posuti seckanim peršunom, kod mene vlašac, ništa nije falilo.
Uz pire krompir i paradajz salatu nama je bio ručak prva liga, meso se jednostavno topi u ustima. A vi ako volite nešto drugo kao prilog, samo izvolite!
©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Kad voda ispari, ostaviti da šnicle porumene vodeći računa da luk ne pregori, sve poprašiti s 1/2 kašike brašna (ja to pospem onako iz sita pa bukvalno poprašim pola kuhinje), promešati pa usuti kiselu pavlaku. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ko voli može da doda i malo svežeg belog luka ili onog u prahu. Vratiti na ringlu koliko da se pavlaka rastopi, ako je sos gust dodati malo vode. Gotovo posuti seckanim peršunom, kod mene vlašac, ništa nije falilo.
Uz pire krompir i paradajz salatu nama je bio ručak prva liga, meso se jednostavno topi u ustima. A vi ako volite nešto drugo kao prilog, samo izvolite!
©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар