Od trenutka kad sam pronašla ovaj recept za Giros kod Sneže, onaj pravi nas više ne tišti! Poželimo, napravimo, pojedemo i srećno se počeškamo po stomaku ;) I nijedno roštiljanje više nije prošlo bez njega. Ovo je ubedljivo najbolji recept koji sam toliko puta podelila, odštampala i reklamirala da ni sama ne znam broj! Uz sve to priprema je krajnje jednostavna.
Potrebno je za 4 osobe:
4 deblje šnicle (oko 1 kg), najbolje od svinjskog vrata mada je odlično i belo pileće meso
- za marinadu:
1 dl maslinovog ulja
2 kašike origana
1/2 kašike aleve paprike (može i ljuta tucana sudžuk paprika)
1 veeeelika kašika senfa
1-2 čena sitno seckanog belog luka ili beli luk u prahu
jedna granciča svežeg ruzmarina ili 1 kašika sušenog (moj dodatak originalnom receptu)
so, biber
Sve sastojke za marinadu dobro izmešati, svež ruzmarin naseckati a sušeni izdrobiti, dodati meso pa marinadu utljati. Ja obično sve pripremim uveče, par puta meso okrećem, prevrćem, utrljam i tako do same pripreme, i sve držim u dobro zatvorenoj posudi u frižideru.
Rernu zagrejati na 200C. Rešetku podići bliže gornjem grejaču. Pleh obložiti papirom za pečenje i složiti meso. Peći petnaestak minuta na 200C, okrenuti na drugu stranu i peći još desetak-petnaest minuta, koliko da meso omekša i dobije zlatnu boju.
Umesto u rerni, meso možete ispeći i na roštilju, ništa nećete pokvariti ;), naprotiv!
Gotovo meso izvaditi, ostaviti da se malo odmori pa ga iseći na štapiće. Služiti naraFski uz sveže pečene lepinje, grčki pita hleb, razne salate, tzatziki salatu, pomfrit,..
Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар