петак, 10. фебруар 2017.

Svinjski file s parmezanom...


... na podvarku, logično! Odličan ručak i za svečanije prilike, a sama priprema neće vam oduzeti puno vremena (u pripremu nikad ne računam i vreme pečenja jer dok se meso peče vi možete odraditi 28 puta "pozdrav suncu" i oprati prozore :).

Potrebno je za 4 osobe:
svinjski file, jedan-dva komada, ukupne težine oko 700-800 g
4 kašičice dižon senfa
2 kašike maslinovog ulja
50 g sitno rendanog parmezana
biber, so



Svinjski file posušiti papirnim ubrusom i očistiti ga od žilica i eventualno od masnoće ukoliko je ne volite.

U činiji izmešati maslinovo ulje, senf i parmezan, dodati biber i malo soli (senf je slan a sir i da ne pominjem, pa vodite računa).

Odseći veći komad papira za pečenje, ako imate dva filea onda odsecite dva papira. Smesom od parmezana dobro premazati svaki file. Staviti ga na papir za pečenje, preliti s još malo maslinovog uja i uviti ga u papir kao bombonu, znači najpre u rolat pa krajeve uvrnite. File složite u posudu za pečenje i ostavite ga na hladnom da odmori sat-dva.

Peći ga dvadesetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni, na 220C. Gotov file izvaditi iz rerne ali ga ostaviti još desetak minuta uvijenog u papir. Pred samo služenje ga odviti, iseći ukoso i servirati uz prilog po želji, kod nas ovaj put u zimskoj verziji uz podvarak i bareni krompir iz supe. Ne zaboravite da sve prelijete onim divnim sokovima koji su ostali u papiru od pečenja!




Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 


Нема коментара:

Постави коментар