среда, 17. мај 2017.

Piletina u kariju

Upravo ovako spremljena piletina nam je omiljena. Da je dijetalna - nije! Da je ukusna - jooj jeste! Za mene je, u stvari, najukusnija moča koja ostane posle prženja piletine... 

Potrebno je za dve osobe:
2 komada pilećih bataka sa karabatacima ili krilca u količini za dvoje
1/2 kašičice soli
biber po ukusu
1,5 kašicica karija (curry)
2 kašike masti / ulje, po želji



Batake i karabatake, mogu i krilca, posolite i pobiberite a zatim dobro utrljajte kari. Bilo bi dobro da odstoje jedno sat vremena na hladnom, pokriveni, ali ako nemate vremena mogu i odmah na prženje. 

Zagrejati mast, spustiti piletinu i pržiti na laganoj vatri dok ne omekša. Po potrebi dolivati vode ako je piletina malo žilavija ili su komadi krupniji.

Piletinu izvadite iz tiganja a u mast od prženja dodati pola šoljice tople vode, mešati minut-dva dok voda ne uvri a od dna tiganja se odvoji sva ona diiiiiivota koja se zalepila pri pečenju. Time preliti pire krompir, ako volite.

Od začina piletina dobije onaj fenomenalan slatkasti ukus, lepi se za prste, kad počnete da je jedete nema granice. Ja je služim uz pire krompir, preko njega obavezno prelijem moču od pečenja. Uz ovo može salata po izboru, ja biram bez salate jerbo onda mogu da pojedem više moče. Zasučem rukave i umačem lebac direkt u tiganj. Jednom se živi!

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар