недеља, 7. мај 2017.

Jagode u belom

Ništa neću reći u uvodu. Eto tako. U stvari ništa sem toga da ovako spremljene jagode najviše volEm. I to baš! Ali bolje da ništa ne govorim. A super je brzo i lako i može i sa onima iz zamrzivača. Samo je bolje sa svežim jagodama. Svejedno, ako odlučite da ih napravite, sigurno ćete uživati. Eto, ništa nisam rekla. 

Sastojci (za jednu osobu)
1,5 dl gustog jogurta
1 dl kisele pavlake 20% mm
1 kašika šećera
1/2 pak vanil secera
200 gr jagoda
listići nane za ukrašavanje



Mnogo volim tu kremu od kisele pavlake i trpam je gde god i pomislim da će da pasuje. A s jagodama mi je baš onako... dooooobro! Mera je za jednu divljačku porciju pa sad vi prilagodite svom apetitu.

1,5 dl gustog jogurta pomešati sa 1 dl kisele pavlake. Dodati 1 veliku kašiku šećera, 1/2 pakovanja vanile, sve lagano izmešati.

Jagode oprati i iseći na polovine, sitnije mogu da ostanu cele. Preliti ih jogurtom i dobro rashladiti. Posuti listićima nane.

I ne pričati punih usta, mislim stvaaaaarnoooo!

P.S. Ova krema može da se napravi i samo od kisele pavlake, bez jogurta, može i mileram naravno a umesto šećera možete staviti med, vi već po svom ukusu. Meni uz jagode nekako lepo ide s jogurtom.

I još jednom: servirati doooobro rashladjeno!

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар