уторак, 21. март 2017.

Preliveni kačamak

Subotnja i nedeljna jutra - jedino tad imam dovoljno vremena da za doručak pripremim nešto "konkretno", onako kako ja volim :) 

Potrebno je: 
200 gr žutog kukuruznog brašna
1.5l vode
stari beli punomasni sir,
oko 2 kašike masti
1 kašika slatke aleve paprike
po ukusu soli

Zagrejati vodu skoro do ključanja, dodati so, pa lagano, kroz prste, kao da solite šakom, dodajte malo po malo kukuruznog brašna stalno mešajući žicom kako se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte oko 5 minuta, da lagano vri, uz stalno mešanje da ne bi zagorelo.
Posebno zagrejati 2 kašike masti pa dodati 1 veliku kašiku slatke aleve paprike. Odmah skloniti s vatre da paprika ne zagori.
Kačamak sipati u tanjir, preliti ga s mašću pa posuti sirom. Ne gledati nego navaliti, valja samo dok je vruće! Uz domaće kiselo mleko a ko voli može da pospe i sa malo seckanog belog luka!


Recept možete pogledati ukoliko kliknete ovde! 

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.