четвртак, 07. децембар 2017.

Savršene griz knedle za supu


Ovaj recept namenjen je onima koji su se u životu napatili s pravljenjem griz knedli za supu. Godinama unazad uporno pravim knedle i isto tako godinama one su kod mene imale čudnu tendenciju da ostanu tvrde k'o kamen! Jedino meni knedle posle kuvanja budu manje nego kad ih stavim da se kuvaju :) I tako sve dok nisam pronašla ovaj recept: 
(originalni recept) 

Potrebno je:
1 jaje
4 kašike ulja
8 kašika pšeničnog griza
trun soli



Jaje dobro umutiti viljuškom. Dodati trun soli i 4 RAVNE kašike ulja. Još malo mutiti. Dodati 8 RAVNIH kašika griza i mutiti da se sve lepo sjedini.

Ostaviti da odstoji jedno 5 minuta, za to vreme griz će malo upiti tečnost i smesa neće biti tako retka.

Pomoću dve kašičice praviti male knedle i kuvati ih u supi koja treba lagaaaano da vri, nikako da ključa. Kuvati ih par minuta, zatim poklopiti šerpu i ostaviti ih na miru desetak minuta dok se ne udebljaju.

 Količina je više nego dovoljna za jedno 3-4 l supe.

A knedle... ko oblačići u tanjiru. Posebno mi se svidja što se ne raspadaju pri kuvanju, pa supa ostane bistra.

Uživajte. <3<3<3




Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.