петак, 17. март 2017.

Francuski krompir

... na moj način. Dobar ručak, svoj deo posla obavite očas posla, ostatak je na rerni. Obavezno ga pravim kad mi pretekne kobasica od prethodnog ručka!

Potrebno je za 4 osobe: 

1 kg krompira 
300-400 g kobasica po izboru (kranjska je uh! baš dobar izbor) 
5 kom kuvanih jaja 
100 g edamera, trapista ili nekog drugog sira koji se lepo topi 
180 g kisele pavlake 
2 dl mleka 
so i biber po ukusu 
oko 100 g maslaca 
1-2 jajeta, po želji 


Krompir i tvrdo kuvana jaja iseći na tanke šnite. Krompir posoliti i pobiberiti po ukusu. Kobasice iseckati na komade. 

Dno posude podmazati maslacem. Polovinu krompira poredjati po dnu. Preko krompira stavite kobasice i kuvana jaja. Sve posuti rendanim edamerom. Prekriti ostatkom krompira. Ne pritiskati vec ostaviti sve "našušureno". 

Umutiti 180 g kisele pavlake i 2 dl mleka, dodati so i biber po ukusu. Preliti preko krompira. Ukoliko volite u mleko možete dodati 1-2 jajeta, umutiti i time preliti krompir. Odozgo posuti komadićima maslaca. 


Peći na 180C oko 1 sat, odnosno dok se krompir skroz ne skuva i ne dobije lepu rumenu boju. 

Uz sezonsku salatu po izboru, nema greške!

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.