... na moj način. Dobar ručak, svoj deo posla obavite očas posla, ostatak je na rerni. Obavezno ga pravim kad mi pretekne kobasica od prethodnog ručka!
Potrebno je za 4 osobe:
1 kg krompira
300-400 g kobasica po izboru (kranjska je uh! baš dobar izbor)
5 kom kuvanih jaja
100 g edamera, trapista ili nekog drugog sira koji se lepo topi
180 g kisele pavlake
2 dl mleka
so i biber po ukusu
oko 100 g maslaca
1-2 jajeta, po želji
Krompir i tvrdo kuvana jaja iseći na tanke šnite. Krompir posoliti i pobiberiti po ukusu. Kobasice iseckati na komade.
Dno posude podmazati maslacem. Polovinu krompira poredjati po dnu. Preko krompira stavite kobasice i kuvana jaja. Sve posuti rendanim edamerom. Prekriti ostatkom krompira. Ne pritiskati vec ostaviti sve "našušureno".
Umutiti 180 g kisele pavlake i 2 dl mleka, dodati so i biber po ukusu. Preliti preko krompira. Ukoliko volite u mleko možete dodati 1-2 jajeta, umutiti i time preliti krompir. Odozgo posuti komadićima maslaca.
Peći na 180C oko 1 sat, odnosno dok se krompir skroz ne skuva i ne dobije lepu rumenu boju.
Uz sezonsku salatu po izboru, nema greške!
Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар