петак, 3. март 2017.

Kapkejk sa malinama


Moja omiljena kombinacija - vanila i maline. Sretaćete ih ovde kod mene podosta puta u raznim varijantama, ali ovaj put kao kapkejk iliti Cupcake. Nema neke posebne priče uz ovu poslasticu, tako da slobodno možete da odahnete, dobićete samo recept, i to je vam je što vam je! 

Potrebno je:
110 g maslaca
150 g šećera
2 kesice običnog vanil šećera ili 1 kesica burbon vanile
2 jajeta
120 ml jogurta
210 g mekog belog brašna
1 pak praška za pecivo

 Fil: 150 g malina (sveže ili odmrznute)
100 ml kisele pavlake

Za kapicu na kapkejku :) :
200 ml slatke pavlake
10-tak komada malina
1 kašika prah šećera

Rernu uključiti na 180C.

110 g maslaca sobne temperature umutiti da bude penast pa mu lagano dodavati malo po malo 150 g šećera. Zatim dodati 2 cela jajeta, jedno po jedno, dobro muteći da se smesa lepo sjedini. Dodati 2 kesice običnog / 1 kesica burbon vanil šećera. Na kraju naizmenično dodavati 210 g brašna prosejanog sa jednim pakovanjem praška za pecivo i 120 ml jogurta (običan, tečni). Mutiti još 2-3 minuta i testo je gotovo.

Pleh za mafine obložiti papirnim korpicama i 2/3 svake napuniti testom. Od ove mere dobićete 15-18 komada, zavisi od toga koliko punite korpice (ja sam ih punila gotovo do vrha i dobila sam 15 komada). Peći ih rerni prethodno zagrejanoj na 180C, oko 15-20 minuta, da fino porumene. Za svaki slučaj proverite čačkalicom da li su pečeni. Gotove ostavite par minuta da se ohlade u plehu pa ih izvadite.

Svaki kolač izdubiti kašičicom. Testo koje je izvadjeno lagano izmrvite na sitno, ide fino pošto je testo baš rastresito. Posebno viljuškom izmutiti 150 g malina i 100 ml kisele pavlake pa u to dodati mrvice. Sve lepo izmešati i smesom puniti kolače do vrha.


Za kraj, da bi mafin avanzovao u kapkejk / cupcake, potrebna mu je kapica: 2 dl slatke pavlake umutiti s jednom kašikom prah šećera i 10-tak malina pa napraviti kapicu na svakom kolaču. Umesto slatke pavlake može i šlag - 2 kesice šlaga umutiti s mlekom i malinama (stavite za 1/4 manje mleka nego što preporučuje proizvodjač).


Ako koja malina pretekne, zabodite je na vrh. Ostaviti kolače par sati na miru a onda navalite. Divno su meki i sočni baš zbog punjenja od malina.





Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар