недеља, 13. мај 2018.

Šnicle na luku


Gdin Dj. je posle prvog zalogaja samo rekao "Bravo!". Što bi jedna fejsbuka prijateljica rekla pomešao me sa kućnim ljubimcima, još samo da je naredio "uz nogu" i utisak je kompletan! .) :) :) Mada, ne sećam se da me je, posle tako dobrog ručka, počeškao iz uveta, pa sad ne znam na čemu sam! 

Šalu na stranu, ako ne pitam svidja li mu se, u 99,99 % slučajeva ne dobijem komentar ručka, tako da je ovo ničim provocirano "bravo" i te kako vredno. Inače, ručak spremljen očas posla, a zaista je bio za prste polizati. 

Potrebno je za 4 osobe:
4 glavice crnog luka, srednje krupne
4 dobre, velike, prst debele šnicle od svinjskog buta
1 kašika masti
2 dl kisele pavlake
1/2 kašike brašna
malo vode
so i biber
malo belog luka
peršun



U dublji tiganj sipati mast i zagrejati je na srednjoj vatri. Luk oljuštiti i iseći na rebarca. Kratko ga propržiti, koliko da svene i postane staklast. Preko luka poredjati šnicle pa naliti vodom koliko da ogreznu. Poklopiti i ostaviti na srednje jakoj vatri da se lagano dinstaju jedno pola sata. Ako imate vremena, onda slobodno i duže.


Kad voda ispari, ostaviti da šnicle porumene vodeći računa da luk ne pregori, sve poprašiti s 1/2 kašike brašna (ja to pospem onako iz sita pa bukvalno poprašim pola kuhinje), promešati pa usuti kiselu pavlaku. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ko voli može da doda i malo svežeg belog luka ili onog u prahu. Vratiti na ringlu koliko da se pavlaka rastopi, ako je sos gust dodati malo vode. Gotovo posuti seckanim peršunom, kod mene vlašac, ništa nije falilo.

Uz pire krompir i paradajz salatu nama je bio ručak prva liga, meso se jednostavno topi u ustima.  A vi ako volite nešto drugo kao prilog, samo izvolite! <3<3<3



©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.  

Нема коментара:

Постави коментар