недеља, 4. октобар 2020.

Praline i bombice s kikiriki puterom

Nema tog recepta koji ne može da se menja po potrebi. Tako je i ovaj bio prvobitno namenjen samo za Štanglice od kikirikija, pa su od istog nastale Kikiriki kuglice, a sada je, unapredjen kikiriki puterom, stigao do pralina i bombica. Puter od kikirikija obožavam ali uvek i samo u slatkoj varijanti, a recept je takodje na blogu. Ove praline i bombice su ipak pravljene s kupovnim, jer je u lidlari bio na sniženju pa mi se nije dalo maltretirati blender za iste pare. 

Linkovi na gore pomenute recepte su sledeći:


- Štanglice od kikirikija





- Kuglice od kikirikija





- Kikiriki puter s medom i belom čokoladom












Potrebno je: 
200 g šećera 
1 dl vode 
150 g maslaca 
100 g pečenog, oljuštenog i mlevenog kikirikija 
300 g mlevenog keksa Petit Beurre 
100 g čokolade
(za posnu varijantu koristiti margarin i posni keks i čokoladu)

U šepricu sipati šećer i vodu, kuvati dok provri. Dodati maslac i čokoladu, mešati da se rastope. Na kraju umešati mleveni kikiriki i keks. Sve dobro izmešati i ostaviti da se prohladi do sobne temperature. 

Za praline: koristite silikonske kalupe za praline, ima ih svakojakih, ovi četvrtasti su mi najnoviji i samim tim i najdraži. Kalupe nije potrebno premazivati bilo čime. Utisnite dobro smesu u kalup, napunite ga do pola pa udubite u sredini. Kikiriki puter sipati u kesu za zamrzivač i odseći jedan ćošak. U udubljenje sipati puter a zatim sve staviti na par minuta u zamrzivač da se stegne. Nakon toga ostatkom smese napuniti kalup do kraja, poravnjati i ponovo vratiti u zamrzivač na par minuta. 


Praline izvaditi iz kalupa i po želji ih dodatno ukrasiti kikiriki puterom (nikad ga dosta :) ) 




Za bombice: Postupak je potpuno isti kao i za praline samo smesu oblikujte u kuglice prečnika oko 2 cm. Svaku uvaljajte u keks i udubite malo u sredini. Redjajte ih u papirne korpice. Kikiriki puter sipajte u dresir kesu s malim, sitnim zvezdastim nastavkom i svako udubljenje napunite zvezdicom putera. Ostavite bombice da se stegnu. 



Ova kombinacija slankastog kikiriki putera i čokolade mi je sa-vr-še-na! Kolačići su divno kremasti a ako ste ljubitelj kikirikija i putera sigurna sam da ćete uživati. 💓💓💓


©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2020. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

 



Нема коментара:

Постави коментар