четвртак, 23. мај 2024.

Plazma bombice



Još jedne u nizu, ali za razliku od onih Plazma kasato bombica u koje idu i žele bombone, i orasi i pomorandža, ove su, rekla bih, plazma vulgaris :)

Potrebno je:
75 ml vode
100 g kvalitetne bele čokolade za kuvanje
125 g maslaca
200 g šećera
200 g mlevene plazme
1 kašika ruma

Za prelivanje:
150 g kvalitetne bele čokolade
3-4 kašike ulja









U šerpu sipati vodu, šećer, dodati čokoladu i maslac, i sve zajedno otopiti na tihoj vatri. Ostaviti da lagano vri jedno minut pa skinuti s vatre. Dodati rum i mlevenu plazmu i sve dobro izmešati. Malo prohladiti, ponovo izmešati i prekriti streč folijom tako da sasvim naleže na smesu. Ostaviti da se sasvim ohladi, najbolje bi bilo preko noći, u frižideru. 

Od smese oblikovati bombice i odlagati ih na papir za pečenje. Ako ih merite da budu tu  negde oko 13 grama, onda ih bude oko 60 komada. Ostaviti ih jedno sat vremena u frižideru da se stegnu. 

Na pari otopiti čokoladu sa uljem: u donju šerpu sipati vode toliko da ne dodiruje dno posute sa čokoladom, nije potrebno da voda vri da bi se čokolada otopila. Mešati da se ne pojave grudvice, a ako se to desi, samo bez drame molim, dovoljno je sve procediti kroz cediljku za čaj.


Otopljenom čokoladom preliti bombice i ponovo ih ređati na papir za pečenje. Po želji ih posuti s malo mlevene plazme i zlatnih perlica. Kad se čokolada stegne, ukloniti višak i bombice ređati u minjon korpice. 
  




©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2024. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 



Нема коментара:

Постави коментар