петак, 5. јун 2020.

Mafini s borovnicama



Jeste da im je to naziv, ali isto tako, vrlo lako, mogu da postanu i mafini s malinama, mafini s jagodama, mafini s kajsijama (uf što su ti fiiiniii), mafini sa šljivama, a mogu čak da budu i samo mafini. Posuti prah šećerom :) 



Potrebno je:
120 g maslaca
150 g šećera
1 kesica vanil šećera
2 jajeta
120 ml jogurta
210 g mekog belog brašna
1 kesica praška za pecivo
+
pozamašna šaka borovnica, u ovo vreme onih zaostalih u zamrzivaču, i uz njih jedna kašika brašna
a
za totalni ugodjaj u jelu i delu, uz svaki mafin pridodati sladoled od vanile ili onaj moj čuveni preliv od kisele pavlake, malo šećera i vanile.



Umutiti maslac sa šećerom i vanilom pa dodati jedno po jedno jaje, zatim jogurt i na kraju brašno prosejano s praškom za pecivo. Mutiti koliko da se masa sjedini. Testo treba da bude malo gušće.

Uključiti rernu da se zagreje na 180C. U pleh za mafine ubaciti korpice. Od ove mere ćete dobiti oko 16-17 mafina pa ćete morati da ih pečere u dve ture.

Zaledjene ili sveže borovnice poprašite kašikom brašna, izmešajte ih, višak brašna otresite.


Svaku korpicu puniti otprilike do 2/3, ostaviti 1/3 do vrha jer testo prilično naraste. Po vrhu nabacati borovnice, ako volite više, onda i više od jedne šake na celu meru, a možete pobosti i samo po jednu, sve po želji i volji...




Peći ih 20-30 minuta na 180C, dužina pečenja zavisi od rerne do rerne. Kako god, na kraju treba da budu rumeni sa svih strana a kad u sredinu zabodete čačkalicu, treba da izadje suva, da se na nju ne lepi testo.


Mafine izvadite iz kalupa i prohladite. Pospite prah šećerom. Prelijte čokoladom. Servirajte uz sladoled. Ili sladoled servirajte uz mafine. Zaronite ih u kiselu pavlaku. Sakrijte ih od dece da ne kvare zube, za vaše ionako više nema pomoći. <3<3<3 Ma uživajte!




©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2020. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар