петак, 10. новембар 2017.

Gogine kiflice

Ovo je recept koji sam preuzela od Gage sa bloga Gaga u kujni. Gaga prepisala od Goge, ja od Gage pa i recept bi u tom slučaju trebao da se zove Kiflice Gagine Goge. Ili je pravilnije Gagine Gogine kiflice, nisam sigurna. Ili da smanjim doživljaj i napišem recept, mislim da bi to bilo najpamentije.


Potrebno je:
250 g maslaca
2 dl kisele pavlake (vodite računa, većina pakovanja je po 1,8 dl)
320-330 g brašna
malo soli
1 pakovanje vanil šećera
+
fil:
pekmez, džem ili marmelada
+
za posipanje:
 50-tak grama prah šećera
jedno pakovanje vanile



Maslac i pavlaku izvadite iz frižidera i ostavite ih da se zagreju na sobnoj temperaturi. Pomešati maslac i pavlaku, dodati so i vanilu pa lagano, malo po malo dodavati brašno. Zamesiti testo, treba da bude meko i malo lepljivo pa ako baš morate dodajte tek malo brašna.

Od testa napraviti kuglu, uvijte je u streč foliju i ostavite na hladnom da odmori bar petnaestak minuta.

Rernu zagrejati na 180C.

Radnu površinu posuti brašnom pa razvući testo debljine 3-4 mm u što pravilniji pravougaonik. Oštrim nožem ili radlom iseći pravougaonike, na svaki staviti malo pekmeza i uviti uzduž u kiflicu. Krajeve blago pritisnite da pekmez ne bi curio tokom pečenja. Redjati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Peći ih na 180C oko 15-20 min, treba tek malo da porumene s donje strane.



Pečene kiflice ostaviti da se sasvim ohlade u plehu a zatim ih dobro uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.


Ove kiflice su izuzetno prhke, nežne, meke, tope se u ustima. Jednostavno neodoljive. <3<3<3


Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 


Нема коментара:

Постави коментар