недеља, 23. април 2017.

Tikvičasti vafli od heljdinog brašna

Tako jednostavno i tako ukusno! Pohovane tikvice na malo drugačiji način, izuzetno brzo ćete ih napraviti i uživati u svakom zalogaju, garantujem!

Sastojci (4 osobe):
300 gr rendanih, oceđenih tikvica
1 jaje
1 dl mleka
1/2 dl ulja
1/2 pakovanja praška za pecivo
100 g heljdinog brašna
50 g gaude ili nekog sličnog sira



Prvo morate da odlučite da li ćete tikvice oljuštiti ili ne, za recept nebitno. Onda ih narendajte na krupno rende, posolite, promešajte i ostavite da odstoje desetak minuta. Dobro ih ocedite pa odmerite 300 gr (to su otprilike 2 malo vreće tikvice srednje veličine, hehe).

Uključite aparat za vafle.

U tikvice dodajte jedno celo jaje, 50 g krupno rendane gaude ili sličnog sira, 1 dl mleka, 1/2 dl ulja i 100 g heljdinog brašna pomešanog sa 1/2 pakovanja praška za pecivo (5 g iliti pola kašičice). Sve dobro izmešati viljuškom. Po potrebi još malo dosoliti.


Aparat za vafle podmazati trunčicom ulja pa sipati testo kašikom. Peći par minuta, dok se ne upali zeleno svetlo pa još jedan minut preko kako bi bili fini i rumeni! Pre sledeće ture ponovo podmazati aparat. Od ove mere dobićete deset komada, pa količinu množite i delite po volji.


Odlični su za večeru ili doručak, uz beli sir ili ih umočite u grčki jogurt pomešan s mirođijom. Meki i sočni. U slast!!! 💗💗💗

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар