Jednostavan i brz doručak ili večera, a nadasve ukusan.
Potrebno je za pripremu šampinjona:
3-4 kašike maslinovog ulja
300-400g šampinjona
1glavica crnog luka, srednje veličine
so i biber po ukusu
1 dooobra šaka seckanog peršuna
Potrebno je za pripremu testa:
4 jajeta
4 dl jogurta
1 pakovanje praška za pecivo
10 kašika brašna
Na maslinovom ulju prodinstati sitno seckan crni luk i dodati mu šampinjone isečene na listiće. Dinstati dok ne ispari tečnost, dodati so i biber, skloniti s vatre i posuti peršunom. Prohladiti.
Rernu zagrejati na 180C. Pleh dim. 25x35 cm obložiti papirom za pečenje.
Umutiti 4 cela jajeta, 4 dl jogurta, dodati brašno prosejano s praškom za pecivo i na kraju umešati šampinjone. Izručiti u pleh i peći na 180C oko 20-30 min, treba lepo da porumeni. Služiti uz priloge po želji, pavlaku, ajvar, sir, preliv od majoneza i rena...
Na slikama je pita koju sam pravila u okruglom kalupu prečnika 22cm i prilično je debela. Više mi se svidja u tanjoj varijanti, zato i preporučujem pravougani pleh dim 25x35cm. Takodje, koristila sam mešavinu crnog i mekog belog brašna / pola-pola.
Pih, kratak recept...
RECEPT je odavde...
Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар