понедељак, 12. април 2021.

Projara sa zelenjavom


Recept kucam neviđenom brzinom, jer će mi u protivnom komp biti konfiskovan na pola recepta. Zato, projara sa  zelenjavom jer u nju može i zelje, može i spanać a vala i blitva i kopriva! Šta imate, to strpate. Mere su date bogovski jer je dovoljno da vanglicu stavite na vagicu i samo dodajete jedno po jedno. 



Potrebno je za 4 osobe:

3 jajeta

150 g finog, kukuruznog, žutog brašna

50 g mekog belog brašna

1 kesica praška za pecivo (10 g)

170 g belog sira / feta

200 g jogurta

40 g ulja

50-70 g blitve, zelja, spanaća, koprive, čega god

1,5 kašičica soli 


Kao što rekoh, vanglicu na vagicu pa prvo jaja a onda i sve ostalo. Kad sve dodate, možete promešati viljuškom, žicom za mućenje ili žrtvovati struju i uključiti mikser na 20 sekundi. Ja to žicom. Mikser bio na reklamaciji :) Zelenjavu samo isecite na krupnije kocke, trake, kako god volite. Ako je iz zamrzivača, onda samo malo rukom izlomite listove, nikako da bude skroz sitno. 


Neko nedonošče od pleha, dimenzija otprilike 20x25 cm, obložiti papirom za pečenje, izručiti testo i sve peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180C. Vreme pečenja: otprilike 30-35 minuta, zaboravih da pogledam. Nek porumeni onako fiiiino. 


Ako vidite slaninicu na slikama, oči vas ne varaju. Pola kaiša domaće slanine obogaćene belim lukom i ljutom tucanom paprikom isečem na tanko, propržim da bude hrskavo, pa prelijem preko projare onako sa sve malo masnoće (a može i svako na svoje parče da doda). Pa nek crknem posle takvog doručka, ali bar ću crknem masnog brka i sita! 

P.S. ono što je preostalo za sutradan, bilo je podjednako meko i fino kao i prvog dana. Zato, mljac! 💗💗💗





©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2021. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.



2 коментара:

  1. Lijepa mi je tvoja projara, Noklice, cini mi se socna i bas fina. Lijepe su ti i one nove rozenke na naslovnjaku, a ona jucer sa onom travom/mahovinom na krovu??, ona mi je bila fantasticna fotka, gdje god da si je opalila. Ja lutam malo po blogovima danas, ono tamo mi je sve bljakasto. Lijepo kuhaj, sretno ti proljece, i cuvaj guzu. Topli pozdrav iz Toronta saljem. Nuua

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije što je moja, al je stvarno fiiina 😁 Ja već mesecima ništa ne stižem, od septembra sam imala samo jedan slobodan vikend, ali prežuveću 😊 valjda 😳 Hvala ti puno, ljubim te iz ladnog bre Beograda, danas smo imali divan novembarski dan u aprilu 😳 Vakcinu primila, sad čekam drugu turu pa onda malo da danemo dušom 💗💗💗💗 Čuvaj se nuuice 😘

      Избриши