понедељак, 24. август 2020.

Fuzili s paprikama i sušenim paradajzom




Super jednostavno i lagano jelo ili salatica, kako god volite. I mada ovakva jela ne spremam često, otprilike tek dva-tri puta u toku leta, uvek me oduševe ukusom i jednostavnošću pripreme. A svidja mi se što ovako pripremljene fuzile ladno možete da iznesete kao hladno slavko predjelo i da se ni najmanje ne postidite! 



Potrebno je za 4 osobe:
320-350 g testenine / fuzila
2 sveže paprike, različitih boja, da sve bude veselije
sušeni paradajz, recimo desetak-dvanaest komada
peršun
1/2 kašičice karija
5-6 kašika maslinovog ulja
so i biber



Fuzile skuvati u dosta slane vode, ne dodavati nikakvo ulje pri kuvanju. Pogledajte na pakovanju koliko dugo je potrebno da se skuvaju.

Za to vreme paprike očistiti i iseći na tanke tračice, sušeni paradajz takodje iseći na kocke, ako je onaj iz ulja (bez dodataka travki mirisavki) još bolje, ulje ne cediti. Iseckati sitno peršun.

Gotove fuzile ocediti i ostaviti u djevdjiru da dobro ocede i prohlade.

U šerpu gde se kuvala testenina (smanjujemo količinu sudova za pranje) uliti maslinovo ulje, dodati paprike, sušeni paradajz, kari, so i biber, sjediniti kašikom. Dodati prohladjenu testeninu i sve lepo izmešati da testenina ravnomerno upije.

Posuti peršunom. Služiti mlako ili sasvim hladno, nema razlike, meni podjednako ukusno. Čuvati u frižideru, dobro strečovano da se testenina ne bi sušila. <3<3<3



Ja samo da napomenem: volim sušeni paradajz, ja to kad dodajem u jelo ne žalim, nema ovde kod mene seckanja, sve ucelo :)


©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2020. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 


4 коментара: