среда, 25. септембар 2019.

Pečena piletina s jogurtom



Slatko, sladje, najsladje pa tek onda pečena piletina s jogurtom! Recept je sličan onoj piletini sa belim lukom i začinima, ali je ovaj put jogurt taj koji pravi razliku. U stvari, piletinu na ovaj način spremam već godinama i bila sam ubedjena da sam recept objavila pre ohoho vremena, kad ono medjutim! I evo da ispravim i tu grešku, stiže recept i za ovaj način pripreme piletine. Ne oklevajte ukoliko vam je kombinacija namirnica nespojiva, nećete se pokajati, to sigurno!!!




(originalni recept)
Potrebno je za 4 osobe:
4 krupnija bataka s karabatakom
1/2 dl maslinovog ulja (eventualno obično)
1 dl jogurta
2-3 čena belog luka
sok i sitno rendana kora od jednog limuna
so i biber po ukusu
1 kašičica semena korijandera



Meso operite i posušite kuhinjskim ubrusima. Beli luk iseckajte sitno ili propustite kroz presu. Seme korijandera usitnite u avanu ili dajte sebi oduška tako što ćete ga ubaciti u kesu pa ga izlupati ravnom stranom tučka za meso ili varjačom.

Sve sastojke za marinadu izmešati: ulje, jogurt, beli luk, sok i koru od jednog limuna, so, biber, korijander. Meso dobro uvaljati u marinadu. Možete da ga ostavite tako da odstoji par sati na hladnom, može i preko noći, a ako vam se žuri, onda ga odmah pecite.

Rernu zagrejte na 200C. Pleh za pečenje obložite većim komadom papira za pečenje, neka bude dovoljno da meso prekrijete odozgo. Papir malo poprskajte maslinovim uljem pa preko poredjajte meso. Preko mesa samo preklopite papir, nije potrebno da ga ušuškate.

Peći na 200 C jedno pola sata, dok meso ne omekša, zatim ukloniti papir i ostaviti da se meso zapeče ravnomerno sa svih strana.

Služiti uz prilog i salatu po želji. Ovde na slikama pržena paprika s jajima, pa kad je sezona paprika, šta drugo  <3<3<3



©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima,  

Нема коментара:

Постави коментар