четвртак, 29. новембар 2018.

Punjena vekna / hleb / kifla


Ako vam pretekne čitava vekna hleba (kupite vi, kupi on i eto viška) ili, kao što je to kod nas bio slučaj, sendvič kifla od 30cm dužine, napravite ovu punjenu veknu/kiflu i uživajte u mega-giga sendviču sa mega-giga kalorijama koji će vam doneti veliko zadovoljstvo uživanja u totalno lošem holesterolu. Pravite je jednom do dvaput godišnje, preporučujem isključivo po ladnom vremenu jer nam tad i organizam vapi za masnoćom, i bežite od nje kao djavo od krsta po julskim žegama, da vas ne bi dokrajčila. 


Potrebno je za jednu osobu:
(deluje nenormalno puno ali na kraju ćete tražiti još!)
1 veća sendvič kifla, ona dužine 30 cm
ili
baget hleb iste dužine
ili bilo kakva vekna

maslac pomešan sa sitno seckanim belim lukom
kulen ili slično
kačkavalj, edamer, trapist, dobar crnogorski beli sir ili slično
biber
listovi sveže žalfije (ja samo još da počnem da je pasem koliko je volim!)Kiflu ili veknu zasecite na kriške debljine cca 1 cm vodeći računa da je ne isečete sasvim do kraja.

Svaki zarez dobro, sa svih strana, premažite maslacem pomešanim sa sitno seckanim belim lukom.

U svaki zarez natrpajte kulen i kačkavalj, količinu podesite prema ličnim afinitetima. Ako volite dodajte i listove sveže žalfije, ja očigledno volim! Pospite svaki zarez biberom.

Preko kifle stavite na listiće sečen maslac, njega nikad ne može da bude previše!


Sve lepo složite na pleh obložen papirom za pečenje pa gurnite u rernu zagrejanu na 200C. Nek se sve dobro zgreje na vatrici jedno petnaestak minuta, vodite računa da se vekna ne presuši pa da bude "za davljenje".

Izvaditi iz rerne, tek malo prohladiti pa navaliti svim silama. <3<3<3

... i P.S. Može ona hefica Maja da priča šta oće, ovo nije njen recept već moj, lično sam ga sad otkucala :) A i njen recept se zove Garlic bread s kulinovim sekom što nema veze s ovim ovde, ovaj je s kulenom i nema taj garlic bread, šta god to da znači :) I najvažnije od svega: nema maskarpone bre!


©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар