понедељак, 4. септембар 2017.

Brza pogača s jogurtom


Mnogo volimo pogače ovog tipa. Prvo, brzo se pripreme. Drugo, ukusne su i uz slatko i uz slano. Hrskava, slatka korica, meka i nežna sredina, obećavaju uživanje u svakom zalogaju. Recept sam prepisala od moje Facebook prijateljice Lidije - Lidius Maximus,, kojoj od  <3zahvaljujem na ovoj jednostavnoj divotici. 

Potrebno je:
2 vrhom pune šolje brašna
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
1 kašičica sode bikarbone ili u originalu 1 pakovanje praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice šećera



Napomena: šolja je od 2,5 dl

Priprema ove pogače bukvalo vam oduzima 1 minut. Dakle, u vanglicu prosejte dve vrhom pune šolje mekog belog brašna. Dodajte so, šećer i sodu bikarbonu / prašak za pecivo. Izmešajte pa u sredini napravite udubljenje. Ulijte jogurt i ulje. Sve dobro izmešajte varjačom, da se sastojci sjedine. Testo će biti žitko, masno, ali dok mešate u vangli će se odvajati od stranica i formirati kuglu.

Pleh obložiti papirom za pečenje. Izručiti testo, oblikovati rukama pogaču debljine 1,5-2 cm. Površinu testa izbockati viljuškom, lepšte izgleda tako. Ostaviti da se testo odmara 10-15 min, dok se rerna ne zagreje.

Rernu uključiti na 180C. Tek kad se zagreje ubaciti pogaču. Peći je oko 30 min, treba lepo da porumeni sa svih strana.

Pečenu izvadite iz pleha na rešetku i ostavite da se ohladi. Ovako će i donja korica bili fino hrskava i neće se potpariti.

Pogača je divna i topla i hladna. Sami odaberite prilog. Ja sam je grickala onako klot, uz jogurt. <3<3<3


Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар