Potrebno je:
250 g mekog brašna
prstohvat soli
1 kašika šećera
120 g maslaca
1 jaje
2-3 kašike hladne vode
Fil:
4 kašike šećera
2 kašike brašna
1 jaje
2 dl kisele pavlake 20% mm
Mrvičasto testo: (šolja je od 2 dl)
30 g maslaca
1/4 šolje šećera
1/4 šolje brašna
1/8 kašičice djumbira u prahu
Voće:
2 breskve
20-30 kupina
(ili voće po sopstvenom izboru)
i još po želji
oko jedne šake listića badema
Prosejati 250 g mekog belog brašna s prstohvatom soli, dodati 1 kašiku šećera i 120 g hladnog maslaca iseckanog na kocke, jedno celo jaje i 2-3 kašike hladne vode. Zamesiti testo, formirati kuglu, uviti je u streč foliju i ostaviti je na hladnom da odmori oko pola sata.
Fil: U posudu sipati 4 kašike šećera, 2 kašike brašna, 2 dl kisele pavlake i 1 celo jaje i sve dobro umutiti viljuškom.250 g mekog brašna
prstohvat soli
1 kašika šećera
120 g maslaca
1 jaje
2-3 kašike hladne vode
Fil:
4 kašike šećera
2 kašike brašna
1 jaje
2 dl kisele pavlake 20% mm
Mrvičasto testo: (šolja je od 2 dl)
30 g maslaca
1/4 šolje šećera
1/4 šolje brašna
1/8 kašičice djumbira u prahu
Voće:
2 breskve
20-30 kupina
(ili voće po sopstvenom izboru)
i još po želji
oko jedne šake listića badema
Prosejati 250 g mekog belog brašna s prstohvatom soli, dodati 1 kašiku šećera i 120 g hladnog maslaca iseckanog na kocke, jedno celo jaje i 2-3 kašike hladne vode. Zamesiti testo, formirati kuglu, uviti je u streč foliju i ostaviti je na hladnom da odmori oko pola sata.
Mrvičasto testo: 30 g maslaca umesiti sa 1/4 šolje šećera, 1/4 šolje brašna i 1/8 kašičice đumbira u prahu, treba da se dobije sipkavo, mrvičasto testo. Ostaviti ga uvijeno u frižideru dok na njega ne dođe red.
Pleh za tart, okrugli prečnika 24 cm ili pravougaoni dim. 13x35 cm premazati s malo ulja. Testo razvući na veličinu pleha, preneti ga u pleh, utisnuti ivice i preći preko oklagijom kako bi uklonili višak testa.
Preko testa sipati fil od pavlake a odozgo poređati voće.
Нема коментара:
Постави коментар