недеља, 5. август 2018.

Tikvice punjene piletinom


Ako je nešto letnje jelo, onda su to tikvice. Lagane, nisko kalorične a opet mogu da se kombinuju sa svakim mesom, povrćem i gomilom začina. Ovaj put nema priče, iz prošli recept ste dobili skoro pa roman!

(izvorni recept) 
Potrebno je za 4 osobe:
4 mlade tikvice, srednje veličine
cca 500 g pilećeg belog mesa / file
2 paradajza, srednje veličine
1 sveža paprika
3 dl mlečne slatke pavlake (eventualno neutralne pavlake za kuvanje)
1 kašika brašna
so i biber
2 +3 kašike maslinovog ulja
svež bosiljak
2 kašike parmezana



Papriku iseći na trake. Jedan paradajz oljuštiti, očistiti od semenki i iseći na kocke. Piletinu očistiti od masnoće i žilica i iseći je na tračice ili kocke, svejedno.

U tiganju dobro zagrejati 2 kašike ulja pa kratko propržiti prvo papriku, zatim čim svene dodati piletinu, na kraju umešati kockice paradajza. Kad tečnost ispari posoliti i pobiberiti, posuti jednom kašikom brašna pa promešati da brašno lepo obloži sve komadiće. Preliti jednim decilitrom pavlake, promešati i skloniti s vatre.


Tikvice možete skroz oljuštiti, oljuštiti ih na trakice ili ih ostaviti skroz neoljuštene, opet je na vama... Preseći ih na pola i kašičicom izdubiti seme. Posudu u kojoj će se peći premazati jednom kašikom maslinovog ulja i poredjati tikvice. Ravnomerno ih napuniti. Preostali paradajz iseći na kolutove i poredjati preko tikvica. Preliti ih ostatkom pavlake, posuti listićima bosiljka i odozgo nakapati još malo maslinovog ulja. Posuti parmezanom.


Rernu zagrejati na 180C i tikvice peći oko 35-40 minuta, dok ne omekšaju!


Nama je uz ovo savršeno pasovala kisela pavlaka i običan beli sir a moču smo uredno pokupili hlebom ;)

Lagano i zasitno jelo, jedino domaćica vrišti što je rerna uključena na ovoj sparini i vrućini ;) <3<3<3




©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 


Нема коментара:

Постави коментар