четвртак, 23. август 2018.

Grilovane breskve


... sa kiselom pavlakom ili sladoledom... ajde može i taj maskarpone! Ako nikada niste probali grilovane (ili pečene) breskve, evo prilike! Ovo je super brza i jednostavna poslastica, možete je pripremati u gril tiganju, u tosteru (ne onom klasičnom, sačuvajmebože, nego u onom za tople sendviče ;) )a možete ih poredjati na pleh pa zapeći u rerni ako vam nije mrsko da je uključujete na ovoj vrućini. A evo šta je potrebno:


Za 4 osobe:
4 lepe, zrele breskve
2 kašičice vanil šećera
1 kašika prah šećera
400 g kisele pavlake ili 8 kugli sladoleda od vanile
30-tak grama maslaca



Breskve oprati, osušiti, pažljivo prepoloviti i ukloniti košticu.

Toster za tople sendviče zagrejati na srednje jaku temperaturu i stranice premazati maslacem. Poredjati polovine breskvi i zaklopiti ga. Breskve peći / grilovati oko 5 minuta, vreme će zavisiti od toga koliko su zrele. Nikako ne bi smele da se raspadaju. Ukoliko se  zalepe za stranice tostera, pažljivo ih nožićem odvojiti, nije neki problem.

Ako nemate toster može da posluži i gril tiganj samo što breskve na pola pečenja morate okrenuti da se zapeku i s druge strane. Takodje tiganj malo premažite maslacem.

Pečene breskve izvaditi na tacnu i ostaviti da se kratko prohlade, tek minut-dva,  pa ih servirati: preko posuti vanilu i prah šećer i preko položiti kuglu kisele pavlake, milerama ili sladoleda od vanile, šta god da volite. Ja uvek biram kiselu pavlaku, gdin Dj. je odavno izabrao sladoled uz sve!

Šta da vam pričam kad sve znate - ovo je savršeno! Brzo gotovo a garantovano nikoga neće razočarati. Kad malo bolje razmislim, pripremite vi više komada breskvi, sigurno se neće baciti! <3<3<3




©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima,




Нема коментара:

Постави коментар