петак, 13. јул 2018.

Mafini s breskvama


Kad malo bolje razmislim, mnogo češće sam ih pravila s kajsijama nego s breskvama! Sočni kao i svi dobri mafini, brzo se naprave kao i svi dobri mafini, ukusni su i jednostavni i na sve to napravljeni su od mešavine integralnog i belog brašna. I sa medom umesto šećera. I sa svakakvim mirišljavim začinima. 



Potrebno je za 12 mafina:
190 g integralnog pšeničnog brašna
160 g mekog belog brašna
1 pakovanje (10 g) praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
2 dl jogurta
1 jaje
70 ml ulja
1/2 kašičice cimeta
1 kašičica vanil šećera
1/4 kašičice mlevenog kardamona
1/4 kašičice sitno rendanog djumbira
6 kašika meda
3-4 breskve ili 6-7 kajsija

Za posipanje:
ovsene pahuljice, lešnici, orasi



Integralno brašno prosejati pa u vanglu izručiti i mekinje koje su ostale u situ. Dodati prosejano belo brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sve  začine. Što se začina tiče koristite one koje volite i u količinama koje vama odgovaraju. Ove mafine sam pravila i samo sa djumbirom i bili su odlični!

Jednu breskvu ispasirati ili izblendirati s jogurtom, ostale braskve iseckati na kocke. Ukoliko koristite kajsije, onda ispasirajte 2 komada. I breskve i kajsije možete i oljuštiti, ja to nikad nisam radila. U posebnoj posudu pomešati "mokre" sastojke: jaje, ulje, jogurt s breskvom i breskve. Sa sastaviti sa "suvim" sastojcima i dobro sjediniti.

U kalup za mafine postaviti papirne korpice i puniti ih smesom, ravnomerno je rasporediti, biće je taman za 12 komada. Preko testa posuti ovsene pahuljice i seckane orahe ili lešnike.


Mafine peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 20-25 minuta, treba lepo da porumene.



Gotove izvaditi iz pleha, i po želji ih, dok su još topli, možete premazati medom! Ili ih preliti medom. Mislim da je bolje da ih prelijete medom. <3<3<3




(izvorni recept je sa sajta Coolinarika)

©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 





Нема коментара:

Постави коментар