недеља, 4. август 2019.

Letnja salata od kukuruza


Vala, kojim tempom pišem recepte, ladno je moglo da prodje i leto dok vam ne otkucam i ovaj... Ideju za recept sam našla na Pinterestu ali sam je dooobrano prilagodila svom frižideru. Mislim, krava mi slabo pravi mocarelu ovih dana ali zato samo štekće domaći beli mladi sir a i u komšijskoj bašti bolje radja običan paradajz od onog čeri ;) U merama ću, u zagradama, navesti originalne sastojke, čisto da imate u slučaju da su vaša krava i baštovan došli iz EU :) 


Potrebno je:
- konzerva kukuruza šećerca od cca 300 g ili brate kupite kukuruz na pijaci, skuvajte, odvojite 300 g čistog zrna a ostatak prasićima da se umažu do lakata :) :) :)
- cca 250 g običnog belog sira, mladjeg, ja koristila bukvalno jučerašnji (ili ista količina mocarele)
- cca 300 g paradajza (ili čeri paradajza)
- bosiljak, može i sveži jer je leto ili suvi jer pravite van sezone
- 2 čena sitno seckanog belog luka ili propuštenog kroz presu
- soli i bibera po ukusu
- cca 1 dl maslinovog ulja
- sok od 1 limuna



Cirka ovog, cirka onog, sva sreća te ne pravim liker već salatu!

Sir isecite na kocke veličine zalogaja. Paradajz očistite od semenki i isecite na kocke otprilike 1,5x1,5 cm. Ako koristite čeri paradajz samo ga prepolovite. Bosiljak iseckajte ili još bolje samo natrgajte prstima. Beli luk kroz onu pasirku ili na sitno.

Dakle u činiju sipajte kukuruz, paradajz, sir i bosiljak. U nekog teglici izmešajte ulje, sok od limuna, so, biber i beli luk. Zatvorite pa onako dušmanski dobro izmućkajte i ovime prelijte salatu. Izmešajte, poklopite i ostavite u frižideru jedno sat-dva da se ukusi fino prožmu.

Na sto uz nešto, kao predjelo, na fini leb ili samostalno, onako iz činije. Prija na vrućinu, i te kako prija! <3<3<3





©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2019. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 



Нема коментара:

Постави коментар