недеља, 25. август 2019.

Fino pecivo od lisnatog testa


I tako... jutros sabajle bacim pogled kroz prozor kad ono pljušti kiša, pomislim - fala klincu samo malo da zaladi jerbo će izgorimo ko čips na ovu ždraku, pa ustanem i upalim rernu. Ups, uključim rernu... Na žalost, kiša stala posle dvadeset sekundi, ugrejalo sunce ali ugrejala i moja rerna. Na 250 celzijusa. Sva sreća te se ovo sve brzo pripremi, gurne u rernu i pobegne naglavačke iz kuhinje dok ne bude gotovo :) 



Potrebno je za 12 komada:
1 pakovanje od 1/2 kg gotovog lisnatog testa
malo maslinovog ulja
150 g feta sira
1 čen belog luka
so i biber
origano
12 šnita kulena
12 kolutova paradajza
rendanog pramezana po potrebi
1 jaje
malo svežeg ruzmarina




Oba lista lisnatog testa pripremiti i puniti na isti način.

Rernu uključiti da se zagreje na 250C.

Testo ostaviti da se odledi tek koliko može da se lepo rastanji, nek i dalje bude hladno. Razvući ga tanko na dobro pobrašnjenoj radnoj površini, neka bude cca 3 mm debljine. Svaki list iseći na šest kvadrata (na pola po dužini, pa na tri dela po širini). Središnji deo gde će biti fil blago premazati s malo maslinovog ulja, to će sprečiti da testo posle pečenja bude gnjecavo od fila.

Za nadev umutiti belance sa fetom i belim lukom, dodati biber i so. Na svaku kocku testa staviti kašičicu fila, preko složiti kolut kulena i paradajza, posuti rendanim parmezanom i origanom.



Spojiti suprotne krajeve testa i blago ih zalepiti žumancetom umućenim s malo vode.




Pecivo složiti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ga ostatkom umućenog žumanceta i posuti s malo ruzmarina. I još parmezana. Može i krupna so. Šta god.



Peći 20-tak minuta na 250C bez otvaranja rerne, gotovo je tek kad testo dobro ravnomerno porumeni. Gotovo izvaditi iz pleha sa sve papirom za pečenje i ostaviti da se prohladi.

Uz jogurt ili mleko odličan doručak a što preostane tek malo podgrejte u mlakoj rerni pa sve ponovite za večeru :) <3<3<3



©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima,




Нема коментара:

Постави коментар