среда, 3. мај 2017.

Tzatziki salata

Salata koja je jednostavno savršena za toplo vreme! Sveži krastavci, pavlaka, maslinovo ulje, jogurt, sve začinjeno belim lukom i mirodjijom... divota jedna! Još ako je uz Giros, sreći kraja nema! 



Potrebno je:
2 krastavca srednje veličine
150 g grčkog jogurta
2 kašike kisele pavlake
2 čena belog luka
sok od 1/2 limuna
2 kašike maslinovog ulja
1/2 veze mirodjije
so i biber po ukusu


Krastavac dobro oprati i sa sve korom narendati na krupno rende (kod mene seckan na sitne kockice, volim da ga "osetim pod zubom"). Posoliti ga i ostaviti petnaestak minuta da pusti vodu. Blago ga ocediti i staviti u činiju. Dodati biber i sitno seckanu mirodjiju.

U posebnoj posudi pomešati 150 g grčkog jogurta sa 2 velike kašike kisele pavlake (ili milerama), sitno seckani beli luk, sok od 1/2 limuna i kašiku-dve maslinovog ulja. Sve sastaviti sa rendanim krastavcem, dobro promešati i ostaviti da se dooobrooo ohladi pre služenja. Po želji preliti sa još malo maslinovog ulja.




Doručak: integralni hleb, parče šunke i tzatziki (nabacim odozgo i koji krupno seckani orah)
Ručak: pečeni mladi krompirići preliveni tzatziki salatom. I Giros, naraFski.
Večera: projice od belog kukuruznog brašna, izdrobljene i prelivene tzatzikijem.
Ne znam šta bih pre...<3<3<3

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар