среда, 31. мај 2017.

Lisnate ružice sa višnjama

Izuzetno jednostavan recept za finu poslasticu sa višnjama a ko voli može i sa višnjama i čokoladom ;) Ove godine višnje rodile i kod nas a i kod komšije pa već danima imamo mobe na sve strane. Moram da priznam da sam zaista uživala u pravljenju ovih kolačića, najviše zbog toga što mi ovaj put nije zapalo čišćenje višanja. 

Potrebno je:
500 g gotovog lisnatog testa
oko 250 g očišćenih i ocedjenih višanja
parčence od oko 50-tak grama maslaca sobne temperature
2-3 kašike šećera
po želji i 50 g crne čokolade
malo prah šećera sa vanilom



Gotovo lisnato testo odlediti pa ga rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik debljine od oko 3-4 mm. Premazati omekšalim maslacem. Preko posuti ocedjene višnje, preko višanja posuti šećer (sa smedjim šećerom ukus kolača je još bolji!) a ako želite možete dodati i 50 g krupno rendane čokolade.

Sve lagano uviti u čvrst rolat. Ja ga uvijem u streč foliju i ostavim u zamrzivač na petnaestak minuta, dovoljno da se fino stegne pa se kasnije lakše seče. Rolat iseći na parčad debljine oko 1-1,5 cm i redjati ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći ih u rerni prethodno zagrejanoj na 180C oko dvadesetak minuta, treba lepo i ravnomerno da porumene. Gotove kolače prohladiti, složiti na tacnu i po želji posuti prah šećerom i vanilom.




Na slikama ih ima svakakvih, tanjih i debljih, s čokoladom i bez nje, oni tanji kolači su lepši za oko ali mi se oni deblji više svidjaju :) S velikim zadovoljstvom ovaj recept delim s vama! <3<3<3

Original: Jeka! <3
P.S. uvek dupla mera pa i sad!




Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.

Нема коментара:

Постави коментар