недеља, 9. април 2017.

Bombice od šargarepe i jabuka


Jednostavne i izuzetne starinske bombice od šargarepe i jabuka. Ovo je još jedan starinski recept, sa tek par statojaka a rezultat - uživanje u svakom zalogaju. Uživajte i vi!

Potrebno je:
500 g sitno rendane šargarepe
500 g krupno rendanih jabuka
2 pakovanja vanil šećera
sok i kora od 1 limuna
2-3 kašike ulja
šećer po ukusu, ne više od 100 g
cimet po ukusu
kokos, blanširani mleveni badem i kristal šećer za valjanje kuglica



Dakle da ponovim: šargarepu sitno narendati i jabuke na krupno. U šerpu sipati 2-3 kašike ulja pa dodati šargarepu, šećer, sok i koru od jednog limuna, jabuke tek malo ocediti pa dodati u šargerepu. Sve zajedno dinstati sve dok tečnost ne uvri a šargarepa se skuva (jabukama ionako treba mnogo manje vremena), otprilike 30-40 min na srednjoj vatri. Pred kraj voditi računa da ne zagori pa stalno mešati. Na kraju umešati vanilu i cimet.

Ostaviti da se smesa prohladi pa praviti kuglice veličine manjeg oraha, valjati ih po želji u kokos, mleveni badem ili jednostavno u kristal šećer.

Od ove količine dobije se 50-tak kuglica. Rok trajanja im nije za pohvalu - mogu da stoje 2-3 dana na hladnom, ali ionako se pojedu mnogo pre nego što ime rok istekne!


Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар