недеља, 2. април 2017.

Pita sa šampinjonima


Jednostavan i brz doručak ili večera, a nadasve ukusan. 

Potrebno je za pripremu šampinjona:
 3-4 kašike maslinovog ulja
300-400g šampinjona
1glavica crnog luka, srednje veličine
so i biber po ukusu
1 dooobra šaka seckanog peršuna

Potrebno je za pripremu testa:
4 jajeta
4 dl jogurta
1 pakovanje praška za pecivo
10 kašika brašna



Na maslinovom ulju prodinstati sitno seckan crni luk i dodati mu šampinjone isečene na listiće. Dinstati dok ne ispari tečnost, dodati so i biber, skloniti s vatre i posuti peršunom. Prohladiti.

Rernu zagrejati na 180C. Pleh dim. 25x35 cm obložiti papirom za pečenje.

Umutiti 4 cela jajeta, 4 dl jogurta, dodati brašno prosejano s praškom za pecivo i na kraju umešati šampinjone. Izručiti u pleh i peći na 180C oko 20-30 min, treba lepo da porumeni. Služiti uz priloge po želji, pavlaku, ajvar, sir, preliv od majoneza i rena...

Na slikama je pita koju sam pravila u okruglom kalupu prečnika 22cm i prilično je debela. Više mi se svidja u tanjoj varijanti, zato i preporučujem pravougani pleh dim 25x35cm. Takodje, koristila sam mešavinu crnog i mekog belog brašna / pola-pola.



Pih, kratak recept...
RECEPT  je odavde...

Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар