Pošto je većina silikonskih kalupa za 15 pralina, moraćete da ih punite iz tri puta. Jer, malo je suludo da imate tri identična kalupa, zar ne?
Belu čokoladu uvek otapam na pari: u šerpicu sipam malo vode, odozgo ubacim neku posudu tako da joj dno ne dodiruje vodu, sipam ulje, dodam izlomljenu čokoladu, i sve otapam na tihoj vatri uz stalno mešanje. Ako voda počne da vri, maknem sa ringle i mešam dok se sve ne sjedini.
U otopljenu čokoladu dodati 4 kašike mlevenog keksa, 4 kašike almond cruncha (ili sitno seckanih pečenih badema) i 2 kašike mlevenih koštica kajsije. Izmešati. Držati na toplom ali s vremena na vreme je potrebno da se čokolada promeša jer, bez obzira što je topla, zna da se stegne. Nema logike, ali tako je kako je.
Na dno kalupa za praline u obliku srca sipati po malo almond cruncha (od one dve kašike). Preko sipati otopljenu čokoladu i samo jednom blago udariti kalupom o površinu da se čokolada slegne. Ako to uradite više puta, onda ćete imati srca puna čokolade, neće se videti bademi (na slikama možete videti da sam i sama napravila tu grešku 😁).
Kalup stavite u zamrzivač na jedno desetak minuta, da se čokolada stegne. Ako je kalup silikonski, onda ga prvo malo razvucite sa svih strana a zatim pažljivo istisnite praline. Rok trajanja im je oho-ho, mada nema šanse! I to mi verujte na reč! 👍
©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2025. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар