Kad uhvatim zalet sa minjonima, onda stajanja nema. I ovi se prave gotovo na identičan način kao i ostali, razlika je samo u filu.
Potrebno je za koru:
4 jajeta
100 g šećera
60 g maslaca
60 g bele čokolade
70 g mekog, belog brašna
4 jajeta
100 g šećera
60 g maslaca
60 g bele čokolade
70 g mekog, belog brašna
Fil:
100 g fino mlevenog pečenog lešnika
5-6 kašika Nutelle
100 g fino mlevenog pečenog lešnika
5-6 kašika Nutelle
Glazura:
150 g crne čokolade
4-5 kašika ulja
150 g crne čokolade
4-5 kašika ulja
Prvo otopiti zajedno maslac i čokoladu, na sasvim tihoj vatri, i malo ih prohladiti.
Veliki pleh od rerne dimenzija 35x40 cm obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 180C.
Odvojiti belanca od žumanaca, belanca u jednu, žumanca u drugu vanglu. Prvo dobro umutiti belanca, nek budu čvrsta na dodir. Ne morate prati žice od miksera, samo se prebacite na mućenje žumanaca. Njih dobro umutiti sa šećerom, dodati brašno i otopljenu čokoladu sa maslacem. Na kraju pažljivo, varjačom umešati šne od belanaca. Izručiti u pleh, poravnati i peći desetak minuta na 180C, koliko da kora malo porumeni i bude čvrsta na dodir. Gotovu koru izvaditi ih pleha, iseći je na tri šnite po širini, da dobijete tri kore. Ukloniti papir za pečenje.
U secku dobro samleti 100 g pečenog lešnika, ja ga meljem dok bukvalno ne počne da pušta sopstvenu masnoću. U lešnike dodati Nutelle toliko da dobijete fin, gust fil koji može lepo da se namaže na kore. Umesto Nutelle možete koristiti i neki drugi lešnik krem, samo podesite količinu.
Fil podeliti na dva jednaka dela i filovati kore. Gornja kora se ne premazuje. Kolač blago pritisnuti dlanovima kako bi se kore slepile sa filom. Ostaviti na hladnom par sati. Zatim kolač iseći na kocke ili štangle, po želji. Preliti ih čokoladom.
Za glazuru na sasvim tihoj vatri otopiti 150 g crne čokolade sa uljem. Nek bude fino tečna, da se lako preliva preko kolača. Kolač stavite na viljušku, prelijte ga čokoladom iznad šerpice, otresite malo višak i kolač odložite na papir za pečenje. Kad se čokolada dobro stegne, ukloniti pažljivo nožem višak sa dna.
Ukrasiti po želji, imajte na umu da minjoni baš vole da budu ukrašeni :) I, bude ih baš puno!
©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2024. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар