четвртак, 30. јул 2020.

Juneća čorbica sa kurkumom i senfom


Eto, ovo mi se prvi put desilo, recept sam objavila svuda sem na svom blogu :) :) :) Inače, recept za ovu čorbicu sam videla na IG kod Marije (Kuvarica u pokušaju) i jedva sam čekala da ga isprobam. Čorba je odlična, jako ukusna a količinu senfa možete naravno prilagoditi svom ukusu. 


Potrebno je za 4 osobe: 
1 manja glavica crnog luka 
1 koren peršuna 
2 šargarepe 
komadić celera 
1 paškanat 
oko 400 g junetine (komad po želji, kod mene uvek meso s masnoćom) 
1/2 kašičice kurkume 
2 klinčića karanfilića
 2 krompira 
1 jaje 
1 ravna kašika senfa 
1 vrhom puna kašika kajmaka ili kisele pavlake 
so, biber, peršun . 


Sve se priprema u šerpi u kojoj ćete i kuvati čorbu. Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, dodati seckano ostalo povrće, celer možete ostaviti u komadu.

Dodati junetinu iseckanu na kockice, onako manje, posuti kurkumom i dinstati dok meso ne promeni boju. 

Naliti oko 1.5 l vode, dodati 2 kličnića karanfilića, poklopiti ali tako da ima malo oduška, i kuvati dok meso ne omekša. Ja bez sat vremena na računam da je bilo koja čorba ili supa s mesom kuvana :) Ako je parče s koskom, onda što duže - to bolje! 

Pri kraju kuvanja dodajte i krompir isečen na kocke, kuvajte još 10-tak minuta. 

U posebnoj posudi umutite jaje, dodajte senf, promešajte, nalijte malo hladne vode i kutlaču čorbice i brzo izmutite viljuškom. Sipajte u čorbu i ostavite da sve krčka još par minuta. Jedan deo krompira možete ispasirati da bi dobili na gustini, ali i ne morate.


Začinite kajmakom ili kiselom pavlakom, dodajte so i biber, pospite peršunom. 

Zaista odlična čorba, moja preporuka!  A Mariji i njenoj svekrvi veliko hvala na ovom receptu <3<3<3





©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2020. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 


2 коментара:

  1. Evo Marija je slučajno ušla da pogleda nešto na tvom blogu i oduševila se! Neko se prosto rodi kao čovek, a ti to jesi i to ne čovek nego LJUDINA! Čorbica je divno ispala!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hahaha proveravaš, je li? Hvala tebi puno Marija, još jednom, jer ova čorbica je sad kod nas redovna. Gledaćemo se još nas dve :)

      Избриши