недеља, 1. септембар 2019.

Piletina s belim lukom i začinima


I uopšte mi nije žao što ispekoh toliku piletinu juče, jer se sad opet radujem istom ručku. Rekla bih da je ova piletina slična onoj što sam pravila po Majinom receptu, ali eto, ideju za ovo sam pokupila na netu pa rekoh da isprobam, loše sigurno neće biti. Daleko, daaaaaleko od toga! 

Potrebno je za 4 osobe:
4 bataka sa karabatacima (ili već piletine koliko vam treba)
5 čenova belog luka (više ako je sitniji, domaći)
2 vrhom pune kašičice dimljene paprike
1 kašičica origana
1 kašičica suvog peršuna (može si sveži, stavite ga više)
so i biber
ulje za pečenje




Super jednostavno: piletinu operite i posušite kuhinjskim ubrusima.

Beli luk iseckajte sasvim sitno ili ga, još jednostavnije, propustite kroz onu presu.

Piletinu posolite, pobiberite, pospite dimljenom paprikom (u nedostatku iste može poslužiti i obična aleva paprika), origanom i peršunom pa sve zajedno sa belim lukom dobro utrljajte u meso. Piletinu zatim ostavite da odstoji na hladnom bar jedno sat-dva pre pečenja.

Rernu zagrejte na 200C. U vatrostalnu posudu ili pleh / pekač sipajte ulja koliko da prekrije dno, složite piletinu i pecite je jedno 45 - 50 minuta, vreme pečenja zavisi od jačine rerne i veličine komada mesa. Par puta tokom pečenja meso okrenite da se ravnomerno ispeče sa svih strana.

Toliko.

Ipak još nešto: možete koristiti i krilca, fantastična su!

Sve u svemu, super sočno i ukusno. Kao prilog bili bareni krompir i grašak na gusto. Za taj grašak gdin Đ. izjavio da je rodjen da bude u tanjiru uz pohovanu piletinu. E jes vala, samo nam pohovana piletina još fali! <3<3<3

©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2018. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima,




Нема коментара:

Постави коментар