среда, 31. јануар 2018.

Bread pudding / Pecivo od starog hleba


Nikako mi se ne da da napišem "Puding od hleba", mi tako, jednostavno, ne zamišljamo puding! Ovo je izuzetno zahvalno pecivo koje se izvorno pravi u slatkoj verziji, uz dodatak suvog groždja i još koječega, ali nama više prija ova slana. A zahvalno je jer, pod jedan, iskoristite stari hleb, pod dva, iskoristite ostatke svega i svačega iz frižidera a pod tri: ukusno je! A priprema je strahota od komplikacije :) 

Potrebno je za 4 osobe (12 komada):
8 kriški hleba, debljine oko 1 cm
4,5 dl mleka
3 jajeta
1 ravna kašičica soli
1/2 dl ulja
1 blago dimljena kobasica (ili oko 100 grama šunke, pršute, kulena...)
4 mala kornišona
1 kašičica origana
150 g belog sira



Rernu zagrejati na 180C. U kalup za mafine poslagati papirne korpice.

Kriške hleba iseći na kockice. Blago umutiti jaja, dodati mleko, so, origano, ulje, sve izmešati i preliti preko hleba. Dobro izmešati da svaka kockice lepo upije mleko i jaja. Na kraju umešati seckanu kobasicu (ili šta već imate od suhomesnatog), sitno seckane kornišone i izdrobljeni sir.



Svaku korpicu dobro napuniti pripremljenom smesom, vodeći računa da se u svakom nadje po parčence kobasice. Ovde ne važi pravilo da se korpice pune do 2/3, napunite ih toliko da utrošite svu smesu.


Pecivo peći na 180C oko pola sata, treba lepo da porumene i narastu.

Malo ih prohladiti i eto jednostavnog, ukusnog, ekonomičnog i brzno doručka!

Uz ovaj "puding" ja uvek biram čokoladno mleko iz kućne radinosti. Gdin Dj. ne odustaje od jogurta! Prijatno ;) <3<3<3




Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima. 

Нема коментара:

Постави коментар