Da malo presečem one silne kolače, konačno nešto konkretno, ručak, meso!
Moram priznati da sam sa ovim receptom mnogo rizikovala. Naime, mere su odokativne što je ravno blasfemiji, te ovoga otprilike, onoga može a i ne mora, a ako imate dodajte... ma katastrofa! E, a sad se pitate što onda stavljam takav recept, jelda? Znate, Maja je prilično nezgodna žena, što na umu - to na drumu, što i nije na umu - ona to po drumu, brži jezik od pameti i sve ostalo tome slično na gomilu da stavite, nećete pogrešiti. Pa da joj se ne zamerim, i malo pod kožu da joj podiđem, napravila sam jedan od njenih detaljnijih i podrobnije objašnjenih recepata 😂😂😂.
(Originalni recept)
Potrebno je za četiri osobe:
- 4 puta po batak sa karabatakom, ako su manji onda više komada, onoliko koliko mislite da će biti dovoljno za četiri osobe (i eto, na prvoj stavci se javljaju problemi s merama :) )
- brašno, po potrebi (katastrofa)
- aleva paprika, po potrebi (nemam reči)
- ulje, po potrebi (užas!)
- so i biber, logično po potrebi
- kod Maje stoji i vegeta (ili svi oni suvi začini koje zovemo tim imenom) ali ja nisam stavljala i ništa nije falilo
- ali sam zato stavila pored aleve paprike i jednu kašičicu dimljene mlevene paprike
- i malo suvog peršuna jer mi je Maks dragi letos par puta zapiškio onaj čuperak svežeg u bašti
- jedna glavica crnog luka, e sad počinjemo s onim "može a i ne mora", ja jesam
- jedna-dve paprike, može a i ne mora, ja nisam
- koji krompir - može a i ne mora, nisam imala
- koji čen belog luka - može a i ne mora, 'tela al' zaboravila :)