Vikend kuvarica

четвртак, 26. јун 2025.

Letovanja sedamdesetih i osamdesetih

›
  Fotografija preuzeta sa interneta  Kako se nekad letovalo, tamo sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka: 
субота, 17. мај 2025.

Engleski pacijent, Majkl Ondači

›
Napisala još pre par godina, odmah po čitanju knjige, ali tek sad sam pronašla tekst. I osećaj je i dalje isti...
недеља, 13. април 2025.

Šta je sreća?

›
Šta je sreća? 
2 коментара:
среда, 2. април 2025.

Praline sa višnjama

›
Odavno ovaj recept čeka da ugleda svetlost dana, još tamo od početka februara. Za prave ljubitelje pralina, višanja i ganaša ovo će biti pra...
уторак, 1. април 2025.

Mak kocke

›
Sto puta sam to rekla, ali opet ću ponoviti - mnogo volim ove kolače "smuti pa prospi"! Nikad ne koštaju puno, isprlja se tek jedn...
понедељак, 31. март 2025.

Musaka od livadskog zelja

›
Ako ste u prilici da nabavite divlje, livadsko zelje, bilo da ga kupite od proverenog prodavca na pijaci ili ga, kao ja, sami uzberete u obl...
субота, 29. март 2025.

Knjiga o Milutinu, Zvezdara teatar

›
  "Lažu oni koji kažu da je narod ko i trava – kosiš ga, a on se podmlađuje!”
четвртак, 27. фебруар 2025.

Svinjski vrat u sosu od žalfije i belog luka

›
Ako redovno pratite blog, onda ste verovatno uočili da imam nekolliko recepata sa svinjskim vratom. Po mom mišljenju to je divan komad mesa,...
среда, 26. фебруар 2025.

Supa od povrća sa junećim ćufticama i griz knedlama

›
Mnogo volim ovakve supice pune povrća, pa još ćuftice i griz knedle - po ovako hladnom vremenu znaju da mi budu komplet obrok. Kao osnovu za...
петак, 14. фебруар 2025.

Praline sa džemom od pomorandže

›
V rlo je jednostavno napraviti ih ukoliko već unapred imate pripremljen džem :). A ni taj džem nije nukleana fizika, ukoliko pravite manju k...
среда, 12. фебруар 2025.

Praline Puno srce

›
Dakle, potpuno je logično da je za ove praline neophodan kalup u obliku srca. Sve ostalo je podložno promenama 😊. Kao osnovu sam uzela one ...
2 коментара:
уторак, 11. фебруар 2025.

Praline sa praliné kremom od lešnika

›
Taj praliné krem je toliko fina stvar da se to opisati ne da, a može da se koristi za razne poslastice. I to samo zavisi od toga koliko reda...
среда, 15. јануар 2025.

Medovik

›
Čekala Svetlana, čekala i dočekala da se spoje ovi novogodišnji i božićni praznici, da se sita odmorim, i da laganeze napravim ovu tortu. Ni...
4 коментара:
уторак, 14. јануар 2025.

Mak kocke

›
Mak kocke stižu kao treći recept u nizu koji sam preuzela sa bloga Mystic Cakes . Kad je u pitanju kombinacija čokolade i maka, tu greške sv...
уторак, 17. децембар 2024.

Lešnik bajadera sa kafom

›
Ljubitelji lešnika će sasvim sigurno uživati u ovom kolaču. Kao što sam ranije najavila, i ovaj je rađen po receptu sa stranice Mystic Cakes...
›
Почетна
Прикажи веб верзију
Омогућава Blogger.