1 kg svežih ili jagoda iz zamrzivača (prethodno odledjenih, sa sve sokom)
200 g šećera
2,5 dl vode
1 kesica vanil šećera
sok od 1/2 limuna
Za radoznale tu je i recept za Sorbe od breskvi, za recept kliknite OVDE.
Da biste super brzo napravili bilo koji sorbe, trebaće vam i nešto od kuhinjske skalamerije: blender, secko, štapni mikser, procesor, bilo koji uredjaj koji može od voća da napravi pire. Ukoliko ste od onih koji pljuckaju i najmanju semenku, pa čak i one iz jagoda, vi mi posebno idete na živce! Jer ...
Jagode očistite, operite i sameljite u blenderu. Recimo. Onda vi što mi na živce idete procedite dobijeni sok kroz sitnu cediljku ili gazu. Vi normalni samo dodajte sve ostale sastojke.
U šerpu sipati šećer i vodu, dodati vanilu i kuvati do vrenja, nek se sav šećer rastopi. Skloniti s vatre i ohladiti (može da bude i mlako, kajn problem).
Sastaviti jagode i vodu sa šećerom, dodati sok od 1/2 limuna, ako volite kiselije možete dodati i više. Meni ovako bilo super. Sve dobro izmešati pa sipati u činiju pogodnu za zamrzavanje. Dobro bi bilo da ima i poklopac kako vam sorbe ne bi povukao miris pečenih paprika i slavke sarme.
©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2021. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Draga Vikend kuvarice, super recept i drago mi je da ti ne idem na zivce :):):), pozdrav iz suncane Norveske !!!
ОдговориИзбришиhehehheheh,pozdravi od srca lete i iz bgda <3 <3 <3
Избриши